על תומס אדיסון, תשוקה וטרילותרפיה | מאת: נטע וולף

lightbulb
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

"תשוקה היא נקודת ההתחלה של כל הישג. לא תקווה, לא משאלה, אלא תשוקה בוערת שגוברת על הכול." נפוליון היל

לפני כמאה שנה חי במערב התיכון בארה"ב צעיר בשם אדווין סי בארנס. הוא לא היה עשיר, מוכשר או בעל ידע מיוחד. אבל היה לו חלום – להפוך לשותף העסקי של תומס אדיסון. בוקר אחד בשנת 1905 עלה בארנס על רכבת משא שהביאה אותו לווסט אורנג', ניו ג'רסי. מן הרכבת ניגש היישר למעבדה של אדיסון והציג את עצמו בפני הממציא כמי שבא להיות שותפו העסקי. עובדי המעבדה שעמדו מסביב היו משועשעים מעזות המצח של האיש לבוש הבלויים, ופרצו בצחוק. אך אדיסון לא צחק. הוא ראה לפניו איש צעיר ונחוש, שמוכן לעשות כל מה שיידרש בכדי להגשים את חלומו, והחליט לתת לאיש הצעיר הזדמנות. הוא לא הציע לו להיות שותפו העסקי, אלא מנקה רצפות. בארנס קיבל את ההצעה בשמחה ובמשך שנתיים עבד בתפקידים זוטרים, בעודו לומד את העסק של אדיסון. ואז הגיעה ההזדמנות שלו. אדיסון היה מוכן אז למכור את אחת ההמצאות החדשות שלו – מכשיר הכתבה – שאפשר למנהלים להקליט מחשבות או רעיונות, ולהקשיב להם אח"כ, מבלי להיות תלויים בפקיד שיישב לידם ויקליד את דבריהם.

צוות המכירות של אדיסון לא התלהב מן המכשיר, אך בארנס ראה את הפוטנציאל שלו, הכין תוכנית שיווקית והציג אותה בפני אדיסון. עם ברכת הדרך של אדיסון הוא החל למכור ולהתקין את מכשירי ההכתבה. תוך מספר חודשים הצליח בארנס למכור אלפי מכשירים ולזכות בחוזה לשיווקם בכל ארה"ב. בזכות יכולתו לסייע לאנשים ברחבי ארה"ב לקבל ערך מן המכשיר של אדיסון, הוא הפך למולטי מיליונר בגיל צעיר והגשים את חלומו להיות שותף עסקי של תומס אדיסון.

אחד מסודות ההצלחה של בארנס הייתה התשוקה הבוערת שלו להשיג את חלומו. הוא לא הגיע למעבדה של אדיסון ואמר – אני רוצה לעבוד אצלכם. הוא לא אמר לעצמו – אנסה כמה חודשים ואם לא אצליח, אלך לעבוד במקום אחר. הוא בא ואמר לאדיסון – אני רוצה להפוך להיות שותף עסקי שלך.

בספרו "חשוב והתעשר" (Think & Grow Rich) מתאר נפוליון היל מספר עקרונות וכלים, וטוען כי מי שיצליח ליישמם, יוכל להצליח בכל תחום שיבחר בחיים. עקרונות אלו מבוססים על מחקר שערך במשך 25 שנים, בו חקר את סודות ההצלחה של יותר מ-250 אנשים מצליחים ומפורסמים בארה"ב, ביניהם גם אדווין סי בארנס.
אחד מן העקרונות הללו הינה התשוקה. בדיוק כמו זו שהייתה לבארנס. אותו כוח מניע שמאפשר לאדם להתקדם בנחישות לקראת השגת החלום שלו.
ניתן לחלק את העקרונות והכלים שנפוליון היל מתייחס אליהם לארבע קבוצות עיקריות:

1. כוח המחשבה – זהו העיקרון הידוע בימינו כ"מחשבה בוראת מציאות". היכולת להשתמש במחשבות להניע את עצמנו לפעולה. הטענה היא שאם נהיה מסוגלים לדמיין את עצמנו במקום אליו אנחנו רוצים להגיע ונאמר לעצמנו מספיק פעמים, באופן מספיק משכנע, שלשם אנחנו עומדים להגיע, בסופו של דבר נצליח להגיע למקום הזה.

2. תשוקה – בדומה לזו שהייתה לבארנס. התשוקה נובעת מן המקום שבנו שמשתוקק לדברים. המקום ממנו נובע מעיין של יצר, יצירתיות ודמיון. מעיין זה מאפשר לנו לייצר את החלומות שלנו ונותן לנו את הכוח להתקדם לקראת השגתם.

3. מקצועיות ויכולת ביצוע – כמובן שבכדי להצליח בתחום מסוים, עליך להיות בעל ידע רלבנטי, להכין תוכנית פעולה ולדעת לבצע אותה בעקביות. היל ממליץ גם לגבש פורום של אנשים שיעבדו אתך ותוכל להתייעץ איתם. מעין מאסטרמיינד שייתן כוח מחשבה נוסף לעסק שלך.

4. אמונה, אינטואיציה ותת המודע – עקרונות נוספים שהיל מונה, נוגעים לחיבור שבינינו לבין היקום. היל מציע לכולנו להתחבר לאינטואיציות שלנו, לידע הקיים בתת-המודע שלנו וכן להאמין בעצמנו וביקום. וכך, למצוא את הדרך הטובה ביותר להתקדם בה.

שיטת הטרילותרפיה, שפותחה ע"י זן-מאסטר ניסים אמון, מלמדת אותנו להכיר את שני הילדים הפנימיים שלנו – הראש והרגש.

הראש מייצג את המחשבות שלנו, החלק הלוגי שלנו, זה ששומר שנעשה את מה "שצריך", מה שמצפים מאתנו, ומייצר גם את הביקורת העצמית שלנו.

הרגש מייצגת את מגוון הרגשות שלנו, מה ש"בא לנו", החלומות שלנו ואת היצר והיצירתיות שבנו. אנו נולדים עם הפוטנציאל להיות מאוזנים, אבל עם השנים, הסביבה בה אנו גדלים, הבית בו אנו חיים, הורים, חברים, ואירועים שונים בחיינו משפיעים על שני קולות אלו ומעצבים אותם. אצל מרבית האנשים, בשלב מסוים בחיים (בדרך כלל בעקבות מצוקה רגשית כלשהי), הראש מחליט לקחת פיקוד ולהדחיק את הרגשות פנימה. הראש לוקח אחריות והופך להיות הבוס.
כשהראש שולט בך מגיל צעיר אתה הופך להיות אחראי, רציני, בעל עקרונות, מסור והגיוני. אבל גם – דעתן, ביקורתי, חשדן, דואג, מלחיץ, לא ספונטאני, נוקשה, וכחן, סגור, לא רוקד, מתנשא, מאשים, מרוחק, עצור, כבד, עצוב, מבוגר ולא באמת מאושר.
הרגש המתוסכלת מוצאת את עצמה כלואה ומוגבלת, מבלי שתבין ממש מדוע. ואז מופיעים מצבי רוח שונים, לעיתים מרגישים עצב, שעשוי עם הזמן להפוך לייאוש ודיכאון. פעמים רבות הרגש נלחמת חזרה בהתנהגות מחאתית: אכילה מוגזמת או הרעבה, עישון סיגריות ללא הפסקה, שתיית אלכוהול, שופינג, פגיעה בגוף או ניסיון להתאבד ואף הופעה של מחלה קשה.

העבודה הטרילותרפית פועלת בשני מישורים:

האחד הוא מישור הילדים הפנימיים. באמצעות טכניקה מיוחדת המלווה הטרילותרפי מבצע תהליך גישור פנימי בין הראש לרגש – עוזר להם להבין אחד את השני, להביע את הקשיים שלהם, לבקש עזרה אחד מן השני. המטרה היא ליצור ביניהם עבודת צוות ויחסים של קירבה ואהבה. להגיע לאיזון.

במישור השני העבודה מתרחשת מול האמצע שלנו – ההורה הפנימי של שני הילדים. המטפל הטרילותרפי יודע להוציא את בעל-הבית הפנימי, שהוא "האני האמיתי" שלנו ולעורר אותו לפעולה מהמצב הרדום בו היה. וכשההורה הפנימי מתעורר ומבטיח ליטול אחריות ולהוביל את הילדים הפנימיים, הרעש הפנימי נחלש ואתו מופיעים שלווה ורוגע.

וכיצד קשורה הטרילותרפיה לעקרונות שמתאר נפוליון היל?

  • כשמצליחים להתחבר לחלק הרגשי שבנו, להכיר אותו ולדעת להשתמש בו בצורה מאוזנת, מרוויחים את החיבור לאותו מעיין של יצר, יצירתיות ותשוקה, שהיל מתאר.
  • כשעובדים עם הראש שלנו, ניתן כמובן לתכנן, לבדוק אפשרויות שונות, להתנהל בצורה מסודרת ומאורגנת. החלק השכלי והלוגי שלנו הוא זה שמאפשר לנו להכין תוכנית פעולה ולפעול באופן עקבי לבצע אותה.
  • האיזון בין הראש לרגש ומציאת האמצע (בעל הבית הפנימי), מאפשר לראש שלנו להשתחרר מן האחריות להיות המפקד העליון וכך להתפנות לעבוד ממקום יעיל וחופשי יותר. ממקום זה נוכל להשתמש בכוח התודעה שלנו להשגת המטרות שהצבנו לעצמנו.
  • החיבור לאמצע, מקום של ידע וחוכמה קדומים, מקום גבוה ורוחני יותר, מחבר אותנו לאינטואיציות שלנו, למקום בו אנחנו לא חושבים, לא מרגישים, אלא פשוט יודעים מה נכון עבורנו. החיבור לאמצע מאפשר לנו גם להתחבר ליקום. בדיוק כמו שהיל מתאר, אם נלמד לסמוך על עצמנו ועל היקום, נקבל את התמיכה ללכת בדרך שלנו ולהגיע לתוצאות טובות יותר.

נטע וולף
טרילותרפיה – לברוא כל יום מחדש
054-3374974 –  [email protected]